Рецепт печива, який легко зробити з дітьми:
Мінімум часу, максимум пряних ароматів і святкових візерунків.
- мед – 3 ст. л.
- цукор – 2 ст. л.
- імбир – 2 ч. л.
- кориця – 2 ч. л.
- мелений мускатний горіх – дрібка
- коріандр – дрібка
- сода – 1 ч. л.
- масло вершкове – 70 г
- яйце – 1 шт.
- борошно – 1-2 скл.
- цукрова пудра – 180 г
- білок – 1 шт.
👉Приготування:⠀
У каструлі необхідно змішати мед, цукор, спеції.
Поставте суміш на плиту (на повільний вогонь), помішуйте і розтоплюйте до появи бульбашок. Після закипання додайте соду і вершкове масло. Розмішайте до розчинення.
Потім зніміть з вогню і дайте рідині охолонути. Додайте яйце і все дуже добре пере-мішайте. Додайте борошно і замісіть тісто. Дайте йому відпочити близько 15 хвилин. Розкатайте тісто і виріжте фігурки. Викладіть печиво на деко з пергаментом і випікайте близько 10 хвилин за температури 190 градусів.
👉Приготування глазурі: 🍚🍚🍚
Змішайте цукрову пудру з білком. Важливо вибрати для цього глибоку тарілку.
Збийте все міксером до м’якої консистенції. Вилийте масу в одноразовий поліетиленовий мішок. Прикрасьте пряники. Дайте глазурі час застигнути.`